DE 5 TIBETANERE

er 5 energigivende yogaøvelser som de tibetanske lamaer og munke har praktiseret i klostrene gennem årtusinder, heraf navnet DE 5 TIBETANERE.

Lamaerne brugte øvelserne eller "riterne", som de kaldte dem, til at styrke den fysiske krop og vedligeholde balancen mellem krop, sind og ånd. Øvelserne havde blot den "bivirkning", at lamaerne opnåede en meget høj alder uden synlig aldring.
Set udfra østens filosofi er vi meget mere end blot en fysisk krop. Vi har også en ikke fysisk energetisk krop hvorigennem vi optager ren livsenergi. I den energetiske krop findes nogle kraftfulde energicentre som man også kalder chakraer.
Disse energicentre drejer rundt og trækker energien ind fra vore omgivelser, fra solen, fra universet. Denne livsenergi som findes i alt levende og som gør AT vi lever fordeles via de hormonelle kirtler rundt i den fysiske krop.
Jo mere energi vi er i stand til at trække ind via energicentrene, jo mere energi til den fysiske krop. Man kunne også forestille sig vore energicentre som en slags parabolantenner.
I følge filosofien om de 5 tibetanere siger man at den eneste forskel der er på ungdom og alderdom er den fart hvormed disse energicentre cirkulerer. Med alderen nedsættes farten, og kroppen begynder at ældes eller blive syg. Hvis man kan bringe disse energicentre til igen at cirkulere hurtigere og harmonisk vil kroppen genvinde sin ungdommelighed og balance.
Amerikanske læger som har undersøgt og praktiseret disse øvelser er alle enige om at DE VIRKER! Og at årsagen ligger i, at de påvirker nervesystemet og de hormonelle kirtler. Dette har en dyb indvirkning på alle processer i kroppen, herunder også aldringsprocessen.
Ved at praktisere disse øvelser på daglig basis vil kroppen regenerere og genvinde meget af sin ellers tabte ungdommelighed, styrke og vitalitet. Ikke kun den fysiske styrke, men også den mentale og følelsesmæssige styrke genvindes.